42177a04d6a7ee78bbebc60d69ce614c8f699706.jpg

Басейни

Хотел Балнео & СПА Азалия разполага с външен басейн с минерална вода, към който има и две атрактивни водни пързалки и е на разположение на гостите през летния сезон.

Медикъл СПА центърът в хотела разполага с вътрешен басейн с топла минерална вода и джакузи. Лечебните и профилактични свойства на минералната вода са известни още от древен Рим, когато хората са прекарвали часове в отдих и оздравителни процедури в специално изградени съоражения с минерална вода. Джакузито към басейна е идеално място за релакс преди или след СПА процедура. То е съвършеното съчетание на невероятното удоволствие, което осигуряват хидромасажът и целебните свойства на минералната вода.

Описание басейни Хотел Балнео & СПА Азалия

I. Вътрешен минерален басейн

• Дължина: 24.00 м

• Ширина: 6.50 м - 9.00 м

• Дълбочина: 0.90 м - 1.30 м

Общ обем: 173.00 куб.м

Площ: 177.00 кв.м

II. Външни минерални басейни

от 01.05. до 15.10.

Детски басейн (малък)

• Диаметър: 3.50 м

• Дълбочина 0.40 м

Общ обем: 4.00 куб.м

Площ: 10.00 кв.м

Детски басейн (среден)

• Диаметър: 5.50 м

• Дълбочина: 0.60 м

Общ обем: 10.00 куб.м

Площ: 18.00 кв.м

Басейн с пързалка

• Дължина: 12.00 м

• Ширина: 12.00 м

• Дълбочина: 0.90 м

Общ обем: 130.00 куб.м

Площ: 144.00 кв.м

Басейн с коридори за плуване

• Дължина: 25.00 м

• Ширина: 10.00 м

• Дълбочина: 1.40 м - 1.60 м

Общ обем: 375.00 куб.м

Площ: 250.00 кв.м

Басейн за плуване

• Дължина: 9.00 м

• Ширина: 8.00 м

• Дълбочина: 1.30 м

Общ обем: 94.00 куб.м

Площ: 72.00 кв.м

Басейн – атракционен с врати за игра с водна топка

• Дължина: 15.00 м • Ширина: 15.00 м • Дълбочина: 1.30 м Общ обем: 293.00 куб.м Площ: 225.00 кв.м

Обща водна площ на всички външни басейни: 906.00 куб.м

Обща площ за всички външни басейни: 720.00 кв.м

Хотели с вътрешен басейн

Хотели с вътрешен басейн – същност и предимства

Определението „хотели с вътрешен басейн“ се използва най-често за т.нар. СПА хотели. Това са хотели, намиращи се на локации, където са налице извори с минерална и лечебна вода. Вътрешните басейни също са с минерална вода, а по-реномираните хотели разполагат и със СПА или Медикъл центрове, където могат да се извършват най-различни процедури, свързани с човешкото тяло.  
  1. Отдих край басейна – възможността за отдих и релаксация край басейна ще направи всяка ваканция една идея по-приятна и отпускаща. В повечето хотели с вътрешен басейн наличната в него минерална вода е разредена със стандартна такава, за да се позволи потапянето за по-дълъг период от време.
  2. Ползи за здравето – благотворният ефект от минералната вода спомага за поддържане на сърцето в отлична форма, съхраняване здравето на костната система, хидратиране и забавяне процесите на стареене на кожата. Ваканцията в хотели с вътрешен басейн ще ви помогне и да подобрите ежедневната си кондиция, премахвайки симптоми като главоболие, тревожност или безсъние.
  3. Лечение на определени заболявания – ако в набелязаните от вас хотели с вътрешен басейн има възможност за правене на специални процедури, то те са подходящи и за лечение на определени заболявания. Става въпрос най-вече за прогресивни заболявания на костите и ставите, както и за хронични проблеми в областта на гърба и кръста.

Хотели с вътрешен басейн – защо да заложите на Балнео & СПА Азалия? 

Балнео & СПА Азалия е сред тези хотели с вътрешен басейн, които се намират на родния морски бряг. Той е разположен в курорта Свети Константин и Елена, популярен като туристическа дестинация от десетилетия. Ето защо Балнео & СПА Азалия е подходящият избор за вас, когато търсите хотели с вътрешен басейн:

Хотели с вътрешен басейн 1
Хотели с вътрешен басейн - оферти
Хотели с вътрешен басейн 2
Хотели с вътрешен басейн - цени
Хотели с вътрешен басейн 3
Хотели с вътрешен басейн - Подарете си незабравимо изживяване!

Медикъл СПА център Азалия

Балнео & СПА Азалия спада сред групата хотели с вътрешен басейн, разполагащи със собствен център за извършване на лечебни процедури. Медикъл СПА център Азалия е истински храм на спокойствието, в който можете да се отдадете на пълноценна почивка и релакс, докато се подлагате на съответното лечение. Богатата гама от процедури включва релаксиращи масажи, терапии за лице и тяло, както и специални лечебни програми.

Елегантност и комфорт

Просторните стаи в Балнео & СПА Азалия разполагат с редица удобства, като например централна климатизация, електронно заключване на вратите, телевизор със сателитни програми, телефон, баня с вана, душ и сешоар. Гостите на хотела могат също така да се възползват от услугите на ВИП Салон Синамон, предлагащ най-доброто от европейската кухня и селекция от подбрани вина, Лоби Бар Азалия с прекрасен изглед към морето и Джакузи Бар Verdi Beach, изграден на самия плаж.

Дадености на курорта

Курортът Свети Константин и Елена, на чиято територия е разположен хотел Балнео & СПА Азалия, разполага с множество дадености за перфектната лятна ваканция. Той предоставя уникално съчетание от златисти пясъци, кристално чисти води и прекрасна природа. Наоколо има и редица забележителности, които бихте могли да посетите – манастирът „Св. Св Константин и Елена“, Дворецът Евксиноград, Екопарк Варна и т.н.   

 

Хотели с вътрешен басейн – същност и предимства
Хотели с вътрешен басейн – защо да заложите на Балнео & СПА Азалия?
Медикъл СПА център Азалия
Елегантност и комфорт
Дадености на курорта