Spa-122.jpg

Масажи и релаксиращи терапии

Масажи

МАСАЖИ

Класически мануален масаж

Намалява умората в мускулите и възстановява техния нормален тонус.

Частичен масаж - 20 мин. 30.00 лв.

Цялостен масаж - 45 мин. 50.00 лв.

Ароматерапия

Освен, че ще почувствате блаженството от цялостния масаж, вие ще се потопите и в благоуханните чувствени аромати на етеричните масла, умело съчетани с перфектно изпълнени релаксиращи техники.

Частичен арома масаж - 20 мин. 35.00 лв.

Цялостен арома масаж - 45 мин. 55.00 лв.

Частичен арома масаж „Вълшебно докосване“ - 30 мин. 49.00 лв.

Цялостен арома масаж „Магическо ухание“ - 60 мин. 79.00 лв.

Цялостен арома масаж с Българска роза - 45 мин. 65.00 лв.

Ароматерапия за талия „Релакс“ - 30 мин. 59.00 лв.

Ароматерапия за талия „Релакс“ - 60 мин. 79.00 лв.

Ароматерапия за крака „Детокс“ - 30 мин. 59.00 лв.

Ароматерапия „Детокс“ цели крака - 60 мин. 79.00 лв.

Ароматерапия за стягане „Енергия“ - 60 мин. 89.00 лв.

Ароматерапия за отслабване „Силует“ - 60 мин. 89.00 лв.

Ароматерапия „Усещане за енергия“ - 80 мин. 89.00 лв.

Цял масаж “РЕЛАКС” - 60 мин. 69.00 лв.

Тонизиращ масаж с шоколад - 30 мин. 45.00 лв.

РЕЛАКСИРАЩИ ТЕРАПИИ

Хот стоун - 80 мин. 89.00 лв.

Музика за тялото и душата, аромати, въздух и енергия, събрани в тази блажена терапия с вулканични камъни. Релаксиращ масаж, успокояваща музика, пламъкът на свещите и любимото Ви етерично масло, ще Ви потопят във вълшебен свят от емоции и блаженство.

Сабай - 80 мин. 89.00 лв.

Сабай за древните източни народи значи здраве. Една вълшебна терапия съчетаваща лечебните свойства на минералните и гранитни камъни и етерични масла. Блажено ще се отпуснете, докато терапевта обработва всяка точка на Вашето тяло.

Аюрведа - Широдара - 80 мин. 89.00 лв.

“Аюрведа-наука за живота”, е индийската холистична наука, изучаваща естествените лечебни свойства на природата. Смята се за най-старата лечебна терапия (повече от 5000 години), която се практикува и до ден днешен. Широдара - “масаж на третото око”. Счита се за една от най-популярните Аюрведически процедури. Започва се с известния индийски масаж на главата и лицето “широбианга”, след това терапията продължава с цялостна обработка на тялото по точки и така до пръстчетата на краката. Терапията завършва с равномерна струя от лечебното сусамово масло, насочена към челото, ще освободи умственото напрежение и ще осигури спокойствие на духа. Равномерния ритъм на струята има възстановителен ефект върху сетивата на човешкото тяло.

Тибетска магия с етерично масло „Азалия“ - 60 мин. 69.00 лв.

Лечебната терапия „масаж с масло“ е част от Тибетската медицина „Чии-Дзенг“. Процедурите са комбинирани със специалното етерично масло от растението Азалия. Масажите се практикуват с леко натискане и очертаване на образни „дъги” като по този начин се стимулира трансфера на топлина в точки на епидермиса и околните нерви, а чрез това се увеличава абсорбирането на медицински и билкови вещества в дълбокия слой на кожата. Така се постига психическа и физическа релаксация и балансиране на трите енергийни източници.

Терапия с мед - 60 мин. 69.00 лв.

Потопете се в една терапия, която дарява кожата с витамини, минерали и хранителни вещества. Великолепен пилинг със соли от Мъртво море, обновяващ епидермиса на кожата, завършващ с цялостен масаж с букет от няколко вида козметичен ароматен мед, даряващ на тялото всичко което му липсва. Пречиства от токсините и прави кожата гладка, подхранена и блестяща.

Шоколадова терапия - 60 мин. 69.00 лв.

Тази терапия може да се прилага дори и на тези, които са на диета. Защо слагаме шоколад върху тялото, а не вътре в него? Тази изключително разглезваща терапия всъщност благоприятства отделянето на ендорфини в мозъка, което Ви кара не само да излъчвате любов, но и да я получавате! Терапията зарежда Вашето тяло с витамини и минерали, тонизира и прави кожата копринена гладка.

Бамбукова терапия - 60 мин. 79.00 лв.

Чувството на удоволствие обхваща цялото Ви тяло и обогатява духа. Бамбуковата терапия премахва напрежението, стимулира сетивата и активира кръвообръщението. Извайва тялото и стяга кожата със своя дренажен ефект. Подходяща както за жени така и за мъже.

Анти-стрес терапия за цяло тяло с ароматна лава - 70 мин. 69.00 лв.

Маска за цяло тяло с ароматна кал, богата на минерали, ензими, фитохормони, витамини и етерични масла, която действа за лечение при болки в мускулите, ставите и при спортни наранявания. Тази маска действа при главоболие и възстановяване от стрес. Терапията включва частичен релаксиращ масаж.

Анти-стрес терапия за гръб с ароматна лава - 45 мин. 45.00 лв.

Просто се отпуснете и се насладете на чудното въздействие на ароматната лава, след което ще забравите за всички болки гърба си. Терапията включва частичен релаксиращ масаж.

Тонизираща терапия - 60 мин. 69.00 лв.

Комбинацията вана с масаж на цяло тяло премахва стреса от Вашето тяло и го зарежда с енергия за следващия ден.

Възстановяваща терапия - 70 мин. 69.00 лв.

Специалната арома вана отпуска тялото, а след това кожата Ви получава нежна ексфолиация. Възстановяващата терапия завършва с релаксиращ масаж на цяло тяло.

Подмладяваща терапия - 60 мин. 69.00 лв.

Терапията започва с ексфолиация на тялото със соли “Мъртво море”. Те отстраняват мъртвите клетки и токсините от Вашето тяло. Кожата става копринено мека, а масажът с арома масла я хидратира и осигурява необходимите биологично активни съставки.

Подмладяваща терапия „Българска роза" - 80 мин. 85.00 лв.

Терапията започва с успокояваща вана с масло от българска роза, продължава с нежна ексфолиация на цялото тяло и подхранваща маска с роза. След като кожата е почистена и хидратирана идва ред на релаксиращия масаж на цяло тяло с българско розово масло.

Пилинг на цяло тяло - 20 мин. 29.00 лв.

Започваме с парна баня или сауна, последвана от ексфолиация на цяло тяло със соли от Мъртво море, които спомагат за регенерация на клетките и правят кожата гладка и блестяща.

Пилинг тропическо богатство - 30 мин. 49.00 лв.

Нежна ексфолиация на цялото тяло с привкус на екзотични плодове, даряваща Ви великолепен коктейл от ароматна папая и ананас.

Хидро Марин пилинг на цяло тяло - 40 мин. 49.00 лв.

Дълбока, ободряваща ексфолиация на кожата, засилваща притока на кислород. Комбинация от морски соли и изключителен хидратиращ морски комплекс, който противодейства на изсушаващите свойства на солта. Накрая, тялото Ви се масажира с лосион за тяло с витамин С, който е с антиоксидантно и ободряващо действие.

Пилинг Манару на цяло тяло - 30 мин. 49.00 лв.

Нежен пилинг за тяло с автентичен аромат от Южните морета. Изглажда кожата и прави тена равномерен. Съдържа изящни ексфолиращи мъниста от ванилови шушулки, които нежно премахват грубата кожа и имат стимулиращо действие за клетките.

Тежки и уморени крака - 40 мин. 49.00 лв.

Удоволствие за Вашите уморени и натежали крака. Копринен пилинг, охлаждаща маска /гел/ c водорасли и облекчаващ лимфен дренаж. Вие ще усетите краката си по съвсем различен начин - като да стъпвате по памук.

Тропическо бягство-папая и ананас - 70 мин. 95.00 лв.

Усещане за неверояна чуственост и блаженство с аромат на тропически плодове за оптимална релаксация. Богата маска на витамини, минералии морски колаген, зарежда тялото Ви с енергия и жизненост. С ефекта на антистареене, кожата се тонизира и заблестява.

24К Златна терапия за гръб - 30 мин. 55.00лв.

Терапия с 24К злато осигурява нужните за кожата на гърбаеластичност и стегнатост, увеличава плътността йи я хидратира в дълбочина. Подходяща е за силно девитализирана кожа, както за мъже, така и за жени.

24К Златна терапия за цяло тяло - 60 мин. 79.00лв.

Терапията с 24К злато активира производството на колаген и еластин в кожата и я подновява на клетъчно ниво. Подходяща е за силно девитализирана кожа на цялото тяло,както за мъже, така и за жени.

Терапия за тяло Манару - аромат от Южните морета - 70 мин. 89.00 лв.

Неустоима терапия за тяло с автентичен аромат на Южните морета. Екзотичните съставки като бяла орхидея, хибискус и масло от моной доставят интензивна влага и укрепват защитната бариера на кожата. Лека текскура за копринена мекота и изящна кожа.

Подхранваща терапия за тяло Рахима – източник на естествена красота - 60 мин. 79.00лв.

Терапията има дълбоко подхранващ, успокояващ и хидратиращ ефект. Съдържа ценни растителни продукти от най-богатите почви на Африканската савана: масло от арган, олио от плод марула, ревитализиращи и тонизиращи екстракти от червено лале и боабаб и успокояващи екстракти от син лотос. Ще се почувствате преродени.

Тонизираща терапия за тяло Маджико – летен бразилски полъх - 70 мин. 79.00лв.

Терапията доставя на тялото и сетивата удоволствие, прочиства организма, зарежда с енергия и извайва контурите на тялото.

СПА хотели

Кои са преимуществата на почивките в СПА хотели?

  1. Здравословни ползи за сърцето – лечебните процедури с вода, провеждани в СПА хотелите, ще донесат значителни ползи за здравето на вашето сърце. Според различни изследвания когато човек е потопен във вода, тя оказва определен натиск върху тялото му и съответно повишава обема на работа на сърцето. Или казано с други думи, посредством лечебните процедури с вода в СПА хотелите вие ще осигурите на сърцето си тренировка, която ще му помогне да остане здраво във времето.
  2. Освобождаване от стреса – натрупваните през работното ежедневие нива на стрес и напрежение оказват негативно влияние върху здравето и кондицията на съвременния човек. Посещавайки СПА хотели, вие ще имате възможност да се освободите от въпросните нива на стрес и напрежение. Процедурите, провеждани в надеждните СПА хотели, ще ви отпуснат и ще ви накарат да забравите поне за малко за обичайните си проблеми и грижи, а след края на тези процедури ще можете да се насладите на качествен и спокоен сън.
  3. Премахване на болки и дискомфорт – процедурите, правени в СПА хотелите, са способни да премахнат или поне намалят до минимум болки и дискомфорт, изпитвани в различни зони на тялото. Това е причината СПА хотелите да са толкова посещавани от хора с проблеми в кръста и гръбначния стълб.
  4. Ползи за кожата – лечебните процедури в СПА хотелите са полезни също така за проблемна или изтощена кожа. Те осигуряват цялостно почистване и хидратиране на кожата, възвръщайки нейния блясък и естетичен външен вид.
СПА хотели 1
СПА хотели - оферти
СПА хотели 2
СПА хотели - цени
СПА хотели 3
СПА хотели - предложения

СПА хотели – защо да заложите на Балнео & СПА Азалия?

Балнео & СПА Азалия е сред най-добрите СПА хотели у нас, които биха ви предоставили желаните лечебни процедури, както и идеални условия за пълноценна почивка. Той се намира в най-стария български морски курорт Св. Св. Константин и Елена, като е разположен на самия морски бряг. По-надолу ще ви представим няколко основателни причини да заложите именно на Балнео & СПА Азалия:

Оптимални условия за балнеолечение

Балнео & СПА Азалия е сред СПА хотелите, които са способни да ви гарантират оптимални условия за балнеолечение. На територията на хотела е разположен Медикъл СПА център, където бихте могли да се подложите на релаксиращи масажи, терапии за лице и тяло, както и специални лечебни програми.

Морска ваканция

За разлика от редица други СПА хотели, Балнео & СПА Азалия ви дава възможност да комбинирате своето балнеолечение с перфектната морска ваканция. Курортът Св. Св. Константин и Елена предоставя на своите гости неповторимо съчетание от златисти плажове, чисти и приятни морски води, уникална природа и невероятни гледки.

Уют и комфорт

Всички стаи в хотела са елегантно обзаведени и разполагат с необходимите удобства – телевизор със сателитни програми и телефон, централна климатизация, баня с вана и душ, просторна тераса с панорамна гледка към морето. Гостите могат да се възползват също така от услугите на Ресторант Азалия, ВИП Салон Синамон, Лоби Бар Азалия и разположения на самия плаж Джакузи Бар Verdi Beach.

 

Кои са преимуществата на почивките в СПА хотели?
СПА хотели – защо да заложите на Балнео & СПА Азалия?
Оптимални условия за балнеолечение
Морска ваканция
Уют и комфорт