Варна – перлата на българското крайбрежие

Варна е третият по големина град в България и най-големият сред градовете по черноморското ни крайбрежие. Той не само е един от най-важните културни и туристически центрове в страната, но и многократно е бил определян като най-добрия град за живеене в България според различни независими медийни класации.

Популярността на града като туристическа дестинация, както и фактът, че той е изходна точка към редица много посещавани курорти по северната част на крайбрежието (Св.Св Константин и Елена,  Златни Пясъци, Албена, Балчик са само някои от тях) обяснява и значителния брой хотели Варна, призвани да посрещнат големия туристически поток. Трябва да отбележим, че хотелите във Варна предоставят много богат избор като категория, местоположение, услуги и т.н., което ги прави подходящи за широк контингент туристи по отношение на платежоспособност, предпочитания и др.

Забележителностите на Варна, които не бива да пропускате

Варна е град с изключително древна история – достатъчно е само да припомним, че тyк е открито смятаното доскоро за най-старото златно съкровище в света, преди да стане известен Градът на птиците край Пазарджик с неговите удивителни находки. Така или иначе Варненският некропол си остава един от най-забележителните паметници в историята на Европа и света. Златните накити и предмети от него могат да се видят в Археологическия мyзей в града. Интересни за посещение са и римските терми в близост до пристанището, астрономическата обсерватория с кyла с махало на Фyко, планетариумът.

Варна – перлата на българското крайбрежие 1
Варна – перлата на българското крайбрежие - оферти
Варна – перлата на българското крайбрежие 2
Варна – перлата на българското крайбрежие - цени
Варна – перлата на българското крайбрежие 3
Варна – перлата на българското крайбрежие - хотели

Едно от най-любимите места за разходки на варненци и гостите на града е Морската градина с нейните живописни алеи с прекрасна гледка към морето, с разнообразните декоративни и екзотични видове дървета и цветя. В Морската градина са разположени привличащите много посетители Аквариум, Делфинариум и зоологическата градина със спасителния център за диви животни към нея. Освен да ги разгледате можете и просто да поседите под короната на дърветата и да се полюбувате на морските вълни от високо. Имайте предвид, че бихте могли да отседнете и в някой от хотелите във Варна, които се намират в самата Морска градина – истинска привилегия и лукс, за които няма да съжалявате.

Културните събития винаги са добра идея

Любителите на културния живот несъмнено ще останат доволни, защото Варна има с какво да ги впечатли. В града ежегодно се провеждат различни фестивали – театралният  „Варненско лято”, филмовият „Любовта е лудост” и др., много обичан е и хипарският празник Джулай морнинг, водещ началото си именно от Варна, а впоследствие разпространил се по цялото ни крайбрежие  – винаги в утрото на 1 юли хората се стичат на вълнолома, за да посрещнат изгряващото над морето слънце.

Тъй като Варна не е град, който може да се разгледа за един ден, а и околностите му предлагат също толкова вълнуващи обекти и възхитителни панорами, не се колебайте да изберете най-подходящия за вас от хотелите във Варна в онлайн справочника на града. Там със сигурност ще намерите точно това, което търсите, тъй като изборът е наистина впечатляващ – от класическите бизнес хотели през хотели за хора с ограничен бюджет до бутиковите предложения в най-красивите кътчета на града.

 

Забележителностите на Варна, които не бива да пропускате
Културните събития винаги са добра идея